Zupa grzybowa

Ugotowanie Mojej wigilijnej zupy grzybowej jest bardzo proste.

Bierzemy grzyby, płuczemy, gotujemy do miękkości tj. około pół godziny. Jeśli są bardzo duże, to kroimy na kawałki. Zupę zabielamy śmietaną. Dodajemy sól, ewentualnie pieprz do smaku. Jeśli zupa jest zbyt intensywna w smaku dolewamy wody. Praktyki w uzyskiwaniu odpowiedniej intensywności smaku zupy grzybowej nabieramy gotując wcześniej pierogi... Część grzybów z gotowania zupy dodajemy do grochu z kapustą. Zupę podajemy z makaronem - najlepiej domowym - krajanką.

Zapraszam również do przepisu na tradycyjną wigilijną zupę grzybową i innych sprawdzonych przepisów na Wieczerzę Wigilijną do mojego bloga MojeDania.pl

strona główna/rodzinka/kuchnia/żeglarstwo/wspomnienia/
Kreta/polityka/najlepszy film na świecie/kontakt ze mną

 

Copyright (C) 2000-2001  Joanna Duszczyńska

All rights reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Zajrzyj na moją nową stronę mojedania.pl