Tort migdałowy

To jest tort oszczędzający troszkę czasu...  

 

Jak go zrobić? 

Ciasto robimy tak jak w przepisie na tort orzechowy... oczywiście zamiast orzechów bierzemy migdały...

Masę robimy cytrynową (zajrzyj do przepisu na tort makowy) lub kawową (vide tort orzechowy). Ten na zdjęciu był z masą kawową... mniam... hmm... tylko w czasie ozdabiania CapsLock mi się wyłączył... :)))

A gdzie oszczędność czasu? Otóż w sklepach da się ostatnio dostać mielone słodkie migdały - jest to pewna wygoda... 

Czegoś nie wiesz? Zawsze możesz wysłać do mnie maila i się poradzić...

strona główna/rodzinka/kuchnia/żeglarstwo/wspomnienia/
Kreta/polityka/najlepszy film na świecie/kontakt ze mną

 

Copyright (C) 2000-2001  Joanna Duszczyńska

All rights reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Zajrzyj na moją nową stronę mojedania.pl