Sałatka z soczewicy...

Nadaje się jako pożywne danie na kolację, ale i jako surówka do obiadu. Można też ją włączyć do menu imprezkowego...

Co potrzebujemy?

puszka soczewicy gotowanej,
1 pęczek natki,
6 połówek brzoskwiń z puszki,
ser żółty, łagodny około 15 dkg,
2 pomidory,
2 jabłka,
pieprz,
łyżeczka musztardy,
majonez.

Co dalej?

Natkę drobniutko, ser i pomidory w małe kosteczki, brzoskwinie w ciut większe (żeby się nie rozciapały), soczewicę odcedzić, jabłuszka obrać i zetrzeć na grubej tarce (można też pokroić w drobną kosteczkę) i dokładnie wymieszać z majonezem, musztardą i
przyprawami...

Smacznego!

strona główna/rodzinka/kuchnia/żeglarstwo/wspomnienia/
Kreta/polityka/najlepszy film na świecie/kontakt ze mną

 

Copyright (C) 2000-2001  Joanna Duszczyńska

All rights reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Zajrzyj na moją nową stronę mojedania.pl