Masełko czosnkowe z avocado...

Cóż to takiego? Można tym smarować kanapki zamiast masłem czosnkowym... No i nie ma cholesterolu... mniam...

Co potrzebujemy?

1 owoc avocado, 2-3 z±bki czosnku, łyżka oliwy z oliwek (extra vergine), łyżeczka soku z cytryny i sól do smaku

Jak to przygotować?

Avocado należy przekroić na pół, wybrać łyżeczk± i rozgnie¶ć widelcem na papkę. Dodajemy czosnek przeci¶nięty przez wyciskaczkę. Oliwkę i sok z cytryny dodajemy, aby nam masa nie ciemniała... Solimy do smaku... 

Co zrobić z pestk±?

Można wyhodować sobie drzewko... Jest  ¶liczne, ma takie duże ładne li¶cie... :))) Kliknij tutaj, żeby zobaczyć jak to zrobić :)))

strona główna/rodzinka/kuchnia/żeglarstwo/wspomnienia/
Kreta/polityka/najlepszy film na ¶wiecie/kontakt ze mn±

 

Copyright (C) 2000-2001  Joanna Duszczyńska

All rights reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Zajrzyj na moj± now± stronę mojedania.pl