Mój wigilijny kompot z suszu...

...jest esencjonalny i nie bardzo słodki...

O czym należy pamiętać?

Kompot należy przygotować na dobę przed podaniem!

Jak przygotować?

Bierzemy owoce suszone: śliwki, jabłka i gruszki. Zalewamy zimną wodą. Zgotowujemy. Dodajemy cukier do smaku jeszcze w czasie gotowania. Odstawiamy na dobę w chłodne miejsce...

A proporcje?

hmm... musisz poeksperymentować. Ale pamiętaj, że możesz dolać do kompotu przegotowanej chłodnej wody, jeśli jest zbyt intensywny - gorzej z odlaniem... ;-)

Zapraszam również do przepisu na tradycyjny wigilijny kompot z suszu i innych sprawdzonych przepisów na Wieczerzę Wigilijną do mojego bloga MojeDania.pl. Można tam znaleŸć także przepis na kompot z owoców suszonych, niewędzonych również doskonały na Wigilię.

strona główna/rodzinka/kuchnia/żeglarstwo/wspomnienia/
Kreta/polityka/najlepszy film na świecie/kontakt ze mną

 

Copyright (C) 2000-2001  Joanna Duszczyńska

All rights reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Zajrzyj na moją nową stronę mojedania.pl