Mój wigilijny barszczyk...

...w wersji dla leniuszków... ;-)))

O czym należy pamiętać?

Należy kupić dużo barszczyku z Hortexu... Oficjalnie to się nazywa sok burakowo jabłkowy...

Jak przygotować?

Na kilka godzin przed Wieczerzą Wigilijną (powiedzmy 3) przelewamy barszczyk do garnka. Dokładamy czosnek, kminek i suszone śliwki w proporcji - na litr barszczyku 5 ziarenek kminku, pół ząbka czosnku i jedna śliwka. Przed podaniem podgrzewamy - nie zagotowujemy.

Zapraszam również do przepisu najprostszy w przygotowaniu wigilijny barszczyk i innych sprawdzonych przepisów na Wieczerzę Wigilijną do mojego bloga MojeDania.pl. Można tam znaleŸć także przepis na tradycyjny wigilijny barszcz na zakwasie.

strona główna/rodzinka/kuchnia/żeglarstwo/wspomnienia/
Kreta/polityka/najlepszy film na świecie/kontakt ze mną

 

Copyright (C) 2000-2001  Joanna Duszczyńska

All rights reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.